Motive nenumărate pentru un City Break în Timișoara

 Pachete City Break & Weekend:
TIMISOARA CITY BREAK – 2 nopți half board
Pachetul include:
• cazare în cameră 5*
• cină
Preț/persoană în cameră dublă: 100 EUR
Preț/persoană în cameră single: 150 EUR

Opțional:
transfer aeroport – hotel 15 EUR / cursă
city guide – 25 EUR (2 ore)
boat tour – 30 EUR max 2 persoane
parcare vis-à-vis de hotel 12 EUR / zi
pat suplimentar 17 EUR
REZERVĂRI: 0256 498 852
office@hoteltimisoara.ro

De câte argumente ai nevoie să te urci în avion/mașină și să vizitezi Timișoara? Stii că este orașul de pe Bega, orașul Revoluției, Mica Vienă ș.a.m.d., dar nu îi cunoști micile secrete, care îi dau acel farmec ce nu poate fi povestit, ci doar văzut. Hai în city-break la Timișoara în octombrie. E aproape și e la îndemână. Și e sigură!

Parcurile – o plăcere naturală

Știați că în Timișoara există nici mai mult, nici mai puțin de 32 de parcuri? Nu degeaba i s-a spus Orașul Parcurilor ????.  Dacă veniți cu copiii (dar și dacă nu), musai să vizitați Parcul Copiilor, care asigură distracția celor mici și relaxarea deplină a celor mari. Jucăriile spectaculoase amplasate în mijlocul naturii din oraș conving la orice vârstă.

De acolo, cătinel în stil bănățean pe malul Begăi, pe jos sau cu bicicleta, atât cât vă țin picioarele – chiar și până la granița cu Serbia, cât ține întreaga pistă (cea mai lungă pistă de biciclete din România – 37 km).

Baruri, restaurante, bodegi

Puțin probabil totuși să ajungeți la graniță, căci aveți toate șansele să poposiți la una dintre terasele și restaurantele (nu le-am numărat, dar pot să jur că-s peste 20) de pe mal. O limonadă cu fructe proaspete sau o bere, la alegere. Muzică pe toate gusturile (bune) și ospătari care se mișcă în reluare. Dar veseli și amabili. Ca-n Banat! Și cum veselia e molipsitoare, spre seară vă puteți muta în zona Pieței Unirii, diversă, unică și vie.

 Exact ca viața sa de noapte și oamenii ce o creează. Cea mai frumoasă piațetă din România (pe bune), într-o zonă complet pietonală, cu buticuri, cluburi, baruri și restaurante, care v-ar putea ține treji până dimineață. E un fel de Regent’s Street, dar în stil baroc. Recomandăm și cafeaua de a doua zi tot în zonă să o beți (Piața Unirii are cel puțin 8 cafenele cu cafea de specialitate).

Muzee și locuri de neuitat

După prima cafea a zilei, o vizită la Muzeul de Artă, amplasat chiar în Piața Unirii, completează perfect un city-break în capitala Banatului. Clădirea este monumentală, de o valoare arhitecturală extraordinară. Colecțiile, de asemenea. Puteți vedea de la Corneliu Baba la picturi europene contemporane și grafică. Imposibil să nu prindeți și o expoziție provizorie de artă contemporană. Dacă mai puteți duce un pic de artă, vizitați și Bastionul Theresia (poză). Fotografii, colecții inedite, art performance-uri… faceți-vă o surpriză. 

Muzeul Satului Bănățean e o încântare. Spațiul e de vis, în Pădurea Verde. Iar casele sunt drăguțe și îngrijite. Dacă e weekend, posibil să fie și un festival organizat în locație. După noroc…
Și dacă ați ajuns în Timișoara nu trebuie să ratați Muzeul Consumatorului Comunist. Este amplasat în incinta Scârț, loc lejer, unde puteți bea sau mânca ceva înainte sau după vizită. Muzeul e absolut spectaculos, de la bibelouri, vinyl-uri, cărți, televizoare pe lampă, diverse obiecte din gospodăria familiilor din perioada optzecistă, așezate frumos, în vitrină, cum ne plăcea atât de mult, nouă, românilor, acum 30-40 de ani. Sentimentele din timpul și după vizita la muzeu sunt multiple și contradictorii: de la melancolie la dispreț, de la amuzament la nervi. E păcat să vă privați de așa ceva!

Outdoor

Dacă muzeele nu sunt pe gustul vostru, merită să veniți într-un city break la Timișoara și numai pentru plimbările prin oraș. Foarte mult verde pentru cei ce preferă natura, iar pentru cei ce preferă arhitectura, de la Cartierul Cetate până în Piața Iosefin, pe cele, cel puțin, 5 rute alternative, ocolitoare sau nu, puteți admira în câteva ore stiluri arhitecturale diverse, dar care îi dau un aspect eclectic și totuși închegat orașului. De la baroc vienez, la Secession şi Art Nouveu, renascentist italian și chiar bizantin. Și dacă simțiți nevoia de un tur ghidat al orașului, în Timișoara există cei mai competenți oameni pentru asta: Timișoara Guided Tours.

Mi casa es su casa

Hotel Timișoara, amplasat chiar în Piața Victoriei, lângă Operă, cu vedere spre Catedrala Metropolitană oferă opțiuni extrem de comode într-o eră în care timpul e cea mai mare virtute!

Credit photos: Instagram; Adrian Toth Photography