Creează amintiri în pandemie. Alege un city-break în siguranță!

E pandemie și ar trebui să stai în casă, dar pur și simplu nu mai poți. Simți că dacă nu ieși la o plimbare, nu treci cu bine iarna asta. Nu o lua pe arătură, e noroi mare, hai într-un city-break la Timișoara. Ai programul mai jos, tu doar bucură-te de lungile plimbări outdoor, în deplină siguranță. Și dacă tot suntem aici, nu uita masca acasă! 

 

  1. Dacă ești în mood de basm modern, prima pe listă este Casa cu trei fete, construită de arhitectul Gheorghe Bleyer. Și clădirea și artistul care a proiectat-o au povești magice. Se numește de fapt „Casa Schön și Werner” și a fost ridicată pentru familiile a două surori, care nu trec neobservate, împreună cu mama lor, fiind reprezentate pe altorelieful fațadei,
  2. Despre tumultoasa viață a geniului familiei Bleyer, nu voi scrie aici, dar puteți afla detalii picante, dacă alegeți turul de arhitectură susținut de Răzvan Negrișanu Este cea mai exhaustivă și încântătoare activitate când veniți în Timișoara, nu doar dacă este pentru prima dată. Vechii bănățeni ce se fălesc cu statutul lor de timișoreni get-beget au încă multe de învățat din turul ghidat pe străducele cele mai fermecătoare ale orașului de pe Bega. 
  3. Dacă am ajuns pe malul râului, vei observa și te vei opri câteva minute să admiri o casă solitară, amplasată într-un spațiu idilic, inedit, în parcul enigmatic de pe Bega. Îi spune Casa cu iederă și nu degeaba a fost amenajat aici Muzeul Mühle, dedicat familiei de florari ce a făcut odată ca Timișoara să fie supranumit, printre altele, Orașul florilor!
  4. Dacă ți-au mai rămas zile din excursie, musai să dai o tură (sau șapte) pe la Muzeul Jecza. Te scoate din atmosfera de poveste, dar nu te lasă la voia întâmplării. Îți dă de privit, de admirat și de gândit. Expozițiile alese, întotdeauna contemporane, ultra/post/mega/meta moderniste, nu îndeajuns însă ca să ți se pară inadecvate, te vor lăsa în contemplare câteva ore bune. Și sigur le ai!
  5. Și dacă mai simți nevoia de puțină melancolie, mai pe stilul amuzat și amuzant, fă o vizită la Muzeul Consumatorului Comunist. Se află în incinta Scârț, loc lejer, pe a cărui terasă poți servi o cafea, o bere și ceva gustare autentic românească! Muzeul e încântător, delicios, plângi și râzi în același timp. Timpul de după, pe relax și chill, cum îi spune și locul. Nu e de mers pe fugă!